Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 263 7262

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 20 361 0258

Fogfájás csillapítása mindössze két perc alatt - lehetséges?

A fogfájás sajnos nem válogat, és nincs tekintettel sem az ünnepnapokra, sem pedig a hétvégékre. Sajnos előfordulhat akár nyaraláskor, és sürgősségi fogászat bizony csak a nagyobb városokban található, így akár napok is eltelhetnek mire eljutunk egy fogorvosi rendelőbe. Fogfájásra házilag csak átmeneti megoldások léteznek, ezek segíthetnek enyhíteni a fájdalmat, amíg a probléma gyökere is kezelésre kerül.

Fogfájás okai

A fogfájás enyhítésére házilag létezik ugyan jó pár módszer, de nem érdemes megkerülni a fogorvosi rendelőt, ugyanis a fájdalom arra utal, hogy a fog belseje, a dentin is érintett, ez pedig biztosan igényel majd orvosi beavatkozást. A fogfájás leggyakoribb okai között szerepelhet például a fogínygyulladás, a fogszuvasodás és ezek szövődményei, pl. fogbélgyulladás, fogágybetegség, stb.

A fogfájás, mint tünet legtöbbször a helytelen technikájú vagy elégtelen mennyiségű fogmosásra vezethető vissza. Az el nem távolított fogkő igazi táptalaj a szájban hemzsegő baktériumoknak, amelyek szuvasodást okoznak a fogzománcon, így a fog belseje védtelenné válik. Természetesen olyan eset is van, amikor a fogfájást egy túl magasan elhelyezett korona, vagy éjszakai fogcsikorgatás okozza, és előfordulhat fájdalom fogászati beavatkozást követően is.

Mit tehetünk a fogfájás ellen házilag?

El kell fogadnunk a tényt, hogy a fogfájás okát házilag nem fogjuk tudni kikezelni, azonban a fájdalmat kordában tarthatjuk megfelelő fájdalomcsillapítással és fertőtlenítő hatású öblögetőkkel.

Fogfájásra nem mindig hatásos a gyógyszer, általában a diklofenák vagy ibuprofén hatóanyagú fájdalomcsillapítók tudják vele hatékonyan felvenni a harcot. Az öblögetés a fertőtlenítés miatt fontos, csökkentheti a gyulladást, ezzel együtt a fájdalmat.

Érdemes a gyógyszertárban szakgyógyszerész segítségét kérni, és együtt kiválasztani, hogy mi lenne a legalkalmasabb erre a célra. Ezek mellett népszerű még a fájdalomcsillapító hatású szegfűszeg, például szegfűszeg olajat vattapamacsra csepegtetve és a fogra helyezve hamar enyhül a fájdalom. Népszerű megoldás a jegelés amely az egyik leghatékonyabb a házi módszerek között, azonban vigyázzunk: gennyes fog kezelése házilag már nem lehetséges jeges borogatással, hanem melegre kell váltani. Amíg nem gennyes, tályogos a gyulladás, a jég, mirelit gyümölcsök/zöldségek az arcra helyezve jó megoldást jelenthetnek.

Fogászati ügyelet

A fentebb felsorolt módszereknél azonban van egy sokkal jobb megoldás: felkeresni egy közelünkben működő fogászati ügyeletet. Ezek a rendelők éjszaka, hétvégén vagy akár ünnepnapokon is fogadják a pácienseket, sokszor pár órán belül kezelhető a probléma. Természetesen nem mindenki olyan szerencsés, hogy találjon ilyen rendelőt a lakhelye közvetlen közelében, de nem kizárt, hogy érdemes rászánni pár óra utazást, hogy a probléma minél hamarabb megoldódjon.

A Haifa Dent sürgősségi szolgáltatásai között megtalálható:

  • diagnosztika
  • szájhigiéniás kezelések
  • fogfehérítés esztétikai kezelések
  • konzerváló fogászati kezelések gyökérkezelés
  • gyermekfogászat
  • szájsebészet
  • implantológia
  • korona- és híd pótlások
  • fogszabályozás
  • parodontológia

Mi a legjobb megoldás?

A legjobb megoldás fogfájdalom esetén, ha minél előbb eljutunk a fogorvosi rendelőbe. A fentebb felsorolt, házi módszerek nem oldják meg magát a problémát, csak a tüneteket tudják enyhíteni addig, amíg sikerül megszüntetni a kiindulási problémát. Nem érdemes halogatni a rendelő látogatását, még akkor sem, ha ezek a házi módszerek működnek is ideig- óráig, hiszen minél tovább várunk az ellátással, annál nagyobb lesz az egészségügyi és anyagi kár is.

Fogfájás sürgősségi ellátás Budapest

Ha Budapesten keres fogfájás panasszal magas színvonalú szolgáltatást nyújtó fogászati rendelőt, ne habozzon, keresse fel a Haifa Dent munkatársait a honlapon található elérhetőségeken!

Várja Önt is a Haifa Dent non-stop fogászata felkészült csapattal, az 1072 Budapest, Akácfa utca 10.-13. szám alatt!

 

Célunk a páciensek gyors és hatékony kezelése, és ehhez magasan képzett fogorvosaink és asszisztenseink állnak rendelkezésére.
 
 
 
Dr. Nasr Abdulqawi - Haifa Dent Vezető Fogszakorvos, SzájsebészDr. Dehbashi Masoud - Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan SzakorvosKemecsei Szilvia - Haifa Dent Vezető asszisztens, dentálhigiénikusRéka - Fogászati asszisztensDr. Mohamed Dogan - FogorvosTímea - Páciens koordinátor

 


Visszahívást kérek


0-24 órás magán fogászati ügyelet!

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem